Jag umgicks en hel del med några personer från övriga Norden och vi lagade ofta mat tillsammans på kvällarna. Här gör vi en wok hemma hos Birgitte.
Tydligen måste man som svensk kunna laga köttbullar, för snart började andra kräva att jag skulle lära dem att laga det. Det var ganska intressant att lära ut något som man aldrig tidigare har gjort själv, men jag tror det gick ganska bra.
Ok, så inte direkt mat, men visst är det vackert? Schweiz är ett otroligt naturskönt land och överallt har man nära till naturen. Kommer verkligen sakna att bara kunna ge sig iväg på en söndagsutflykt för att åka skidor i Alperna eller ha picknick vid Genèvesjön.
Varje månad skickade Sveriges ambassad ut ett kulturbrev, med all Sverige-relaterad kultur som fanns i Schweiz. Varje kulturbrev avslutades med att någon kom med ett litet tips och min sista månad i Bern blev jag ombedd att skriva detta tips och skrev då om mitt recept på kladdkaka. Jag misstänker lite att de hade en baktanke när de bad mig skriva detta, de insisterade nämligen på att de inte kunde publicera tipset utan att först provsmaka kakan.
På min födelsedag tog jag med mig en jordgubbstårta till jobbet. Det var nog den jobbigaste tårta jag någonsin bakat, jag hade nämligen ingen elvisp utan fick vispa grädden för hand och när jag gav upp efter en halvtimmes vispande var den fortfarande rinnig. Men tårtan blev ändå uppäten :)
Busenkelt och väldigt gott recept.
Stek en hackad purjolök
Tillsätt skivade champinjoner
Lägg i någon form a skinka i mindre bitar
Häll över matlagningsgrädde och krydda med soja och svartpeppar
Servera med pasta och gärna lite färsk basilika!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar